TERKILAN DI GELAR TONG DRAM SEBAB MASALAH BERAT BADAN

Puan Azieta, atau lebih mesra di kenali sebagai Cheta, merupakan suri rumah dan ibu kepada 3 org anak. Sejak beberapa tahun lepas beliau perasan berat badannya semakin meningkat dan jadi semakin tak terkawal


Sejak daripada itu, jiran-jirannya sering mengejek dgn mcm2 jenis nama. “Sampai hati diorg. Kenapa diorg ckt kt Cheta mcm tu” katanya ketika Special Friday Live baru2 ni sambil menahan sebak.


Setiap hari, tak pernah pun semangat Cheta berkurang untuk cuba selesaikan masalah berat badannya tu. dan setiap hari juga beliau di ejek dgn panggilan-panggilan yang menyakitkan hati.


Di sebabkan itu, Cheta dah cuba macam-macam cara kurus antaranya menggunakan produk dan aksesori-aksesori kurus seperti tilam yang kononnya boleh mencairkan lemak, minuman-minuman shake, bengkung dan macam-macam lagi. Cheta rasakan cara sebegini memaksanya mengeluarkan budget yang tinggi setiap bulan. Dah la tu, takde la nampak berjaya kurus sangat. orang masih lagi tetap mengata macam-macam.

Mahal dan rasa tak berbaloi. Mungkin Allah nak tunjuk, sambil-sambil Cheta tengok Facebook, ternampak live Coach Shah AK yang menunjukkan cara kurus tanpa produk yang pada masa tu dab membantu dalam 100 orang turunkan berat badan. Masa live siap tunjuk gambar yang berjaya lagi, dan mainkan video orang yang berjaya kurus dengan kaedah ni.


Betul juga kata Coach. Kalau kita laburkan dalam ilmu, mesti dapat gunakan sampai bila-bila. Tapi kalau kita laburkan pada produk, silap-silap haribulan boleh melebur tu


Tanpa fikir panjang, Cheta terus mendaftar sebagai student Titanium Coach Shah dan setelah mendapatkan MEAL PLAN, Cheta terus ikut betul-betul dan terkejut, dalam masa 7 hari je 3 kg berjaya di turunkan. Seronok, sebab dapat ikut MEAL PLAN yang tak susah nak ikut.


“Ingatkan dah tak boleh kurus” kata Cheta dalam video ketika one on one bersama dengan Coach Shah sambil tersenyum lebar/


Dan lagi mengujakan, baju Cheta dan semakin longgar dan dah semakin berani mengenakan baju yang lebih kecil di sebabkan bentuk badan yang semakin menyusut.



Akhirnya, yang mengejek cheta kini terdiam seribu bahasa dan kini minta tips kurus pulak. Agak janggal sikit rasanya.


Terinspirasi dengan Cheta? Tekan butang di bawah untuk memdapatkan MEAL PLAN sekarang