Terbeliak biji mata boss melihat transformasi Puan Nurul Ekin

Ting… bunyi lif menandakan Ekin dah tiba ke level ofis aku. Ekin keluar daripada ofis, bersahaja sambil dalam kepala Ekin sedang terngiang-ngiang lagu Lalisa yang dengar dalam radio tadi. Hari ini Ekin rasa sedikit lain daripada hari-hari yang lain. Tak pasti kenapa.

Sampai ke meja, Ekin perasan Midah dan Norli pandang-pandang je Ekin sambil berbisik-bisik. Sebenarnay memang malas sikit nak layan geng-geng makcik bawang kat ofis ni.

Cuma nampak diorang berbisik-bisik tu macam lain sikit. Muka diorang tak nampak nak membawang pun. Ntah lah. Apa-apa jelah

Sejak jadi student Coach Shah, badan Ekin memang rasa cergas sikit. Dulu pernah sekali lif opis ni rosak. Jenuh naik tangga. 3 tingkat je pun. Tapi penat dia tu, ya Rabbi. Tercungap-cungap macam mati lemas. Kali ni Ekin saja je kadang—kadang naik tangga. Rasa macam ok pulak.

“Ekin ekin..” lamunan aku terhenti jap dengar nama Ekin orang panggil. “Eh boss, kenapa tu boss?” Dalam hati Ekin, eh lembut pulak suara boss hari ni. Baru celebrate birthday ke ape?

“Ekin, ini dokumen yang Ekin kene semak dan sign ye” arahnya. Ekin hanya mengangguk. Ekin perasan melalui anak mata Ekin boss menghala semula ke pejabatnya, tapi beberapa langkah kemudian dia datang semula. Ekin dah mula rasa pelik.

“Hmm Ekin. Ekin guna product apa ye nampak makin slim. Nampak makin muda pun ya juga” Ekin toleh ke belakang dan terlihat Midah dan Norli pun seolah-olah menantikan jawapan.

Ekin teringat pesan Coach. Kalau orang tanya, cakap je. Bantu diorang. Sebab dengan cara memberi manfaat, progress kurus kita pun akan jadi lebih baik.

Jadi Ekin terangkan je la. Ekin terangan berat Ekin turun sekilo lebih sehari lepas daftar. Saiz badan Ekin mengecil dengan cepat walaupun total yang Ekin berjaya turunkan 12kg je. Takde produk, hanya kena pandai sikit jaga makan. Tapi kena belajar la. Tak belajar memang akan ke laut sikit.

Ekin di puji. Tak sangka. Sebab geng-geng makcik bawang kat sini memang jenis suka mengejek dan memerli je. Tapi harini diorang betul-betul impress dengan progress Ekin.

Terinspirasi dengan kisah Puan Nurul Ekin?

Hubungi kami melalui butang di bawah untuk mendapat bimbingan selama 30 hari daripada Coach Shah AK