AKU BERCERAI TALAK 3 DENGAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

Haslina Ramli, atau lebih mesra di kenali dengan Lynna merupakan seorang penghidap penyakit kencing manis, tekanan darah tinggi dan kolestrol Dah lama beliau sengsara dengan penyakit-penyakit tersebut sehingga percaya, tidak ada sinar harapan untuk beliau kembali sembuh. 

Setiap hari Puan Lynna terpaksa mengambil ubat berbiji-biji setiap pagi dan malam untuk mengawal bebanan simpton daripada penyakit yang di hidapinya.

Kring kring… tiba-tiba telefon Lynna berbunyi…

“Hello, ye Zal” tanya Lynna kepada Zaleha kawan sekolahnya.. 

“Beb, you kena tengok satu FB live ni” saran Zal dengan penuh rasa ecited, “ada sorang coach ni tunjuk macam mana you boleh sembuh penyakit kencing manis kau” sambung Zal dengan nada excited

Namun dengan perasaan skeptikalnya Lynna menonton live daripada Facebook Shah AK. Pada ketika itu ada satu event mingguan yang di namakan Special Friday Liive, pada masa tu salah seorang daripada student Coach Shah di wawancara untuk menceritakan journey kurus tanpa produk dan tanpa ubat untuk merawat penyakit-penyakit yang di alaiminayn.

“Penawar sebenar ke atas segala penyakit adalah pemilihan makanan yang betul, bukan ubat doktor”

Itulah kata-kata yang bermain-main di fikiran Lynna sejak dipaksa tonton FB Live Coach Shah AK. Dengan testimoni yang banyak dan review yang postiif yang di berikan oleh bekas-bekas student Coach Shah, Lynna nekad untuk bersama di dalam program Titanium

Maka bermulalah sesi bersama Coach Shah selama 30 hari.. MEAL PLAN yang telah di susun kemas mengikut masalah kesihatan yang di alami Lynna, serta jadual coaching.

DI sebabkan itu, Lynna dapat merasakan perbezaan daripada tahap kecergasannya. Beliau merasakan keadaan dirinya semakin ringan, badan semakin bertenaga. 

Malah tanda-tanda tekanan darah tinggi dan kencing manis kini semakin pudar. Berat semakin menurun daripada minggu ke minggu.

Alah bisa tegar biasa. Pada awal ikut MEAL PLAN agak susah namun di sebabkan keazaman yang kuat, di ikutkan juga sehingga akhiirnya Lynna berjaya turuunkan 10kg dalam masa 30 hari, serta bacaan tekanan darah jadi normal. Manakala bacaan gula (bacaan kencing manis) jadi semakin baik dan hampir normal. 

Malah  kini beliau tidak lagi bergantung harap kepada ubat doktor setiap hari seperti sebelum-sebelum ini.

Lynna menjadi semakin yakin. Yakin dengan diri sendiri dapat turunkan berat badan. Serta yakin dengan diri sendiri yang beliau boleh kembali sihat seperti zaman remaja

Terinspirasi dengan kisah Puan Lynna?

Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi