Thunngg….yesss!!!!

Bunyi apa tu Ana?” jerit suaminya sebab terdengar bunyi dentuman dan jeritan isterinya. Risau pula sebab sejak akhir-akhir ni banyak ke pecah rumah berlaku di kawasan Kajang.

“Ana….?” panggil suami Engku Suhana sebab panggilan pertama tak di sahut. Hati semakin gementar kot-kot ada benda yang tidak di ingini berlaku.

Selangkah demi selangkah suaminya bergerak menuju ke asal usul bunyi tadi. Jantung semakin berdebar-debar, dan nafas semakin kencang. Terasa titisan peluh menitis di dahi. Setiap langkah menambahkan lagi kerisauan kalau-kalau dia terpaksa berdepan dengan situasi yang menyebabkan dia perlu ingat semula langkah pencak silat yang dia pernah belajar 30 tahun dulu.

Di bukanya pintu bilik mereka, di mana suara jeritan dan dentuman itu berasal. 

“Krekkkkkk…..” aduh berbunyi pula pintu ni, dengusnya di dalam hati

Kelihatan seseorang di sebalik daun pintu almari baju sedang menyelongkar isi dalamnya. Sehelai demi sehelai baju daripada almari tersebut terpelanting keluar daripada rak almari, bersepah pakaian di lantai

“Ana….” tegur suaminya, dengan harapan di belakang pintu almari tersebut adalah isteri kesayangannya.

Ana menjenguk di balik pintu almari itu, jelas kelihatan muka lega suaminya. 

Ana pula kelihatan sangat excited. “Bang, Ana dah turun 2kg lepas ikut MEAL PLAN Coach Shah 4 hari!” sambil melompat nak memeluk suaminya.

Dalam keadaan yang masih blur-blur, suaminya mengucapkan tahniah

“Nasib baik bukan pencuri, kalau tak dah lama abang bukak silat gayung ghaib abang” katanya sambil mengesat peluh di dahinya tadi

Terinspirasi dengan kisah Puan Engku Suhana?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi