Sebagai seorang ketua keluarga, aku kena berada dalam keadaan kesihatan yang baik. Ye lah, apa-apa yang jadi pada aku, siap nak sara anak bini aku. Dengan berat badan 130kg ni, aku perlu  buat sesuatu. 

Aku sering mencari jalan untuk turunkan berat badan aku yang boleh bagi aku jatuh sakit ni. Tapi aku tak tahu mana nak mula. Setakat mana yang aku dah survey, harga dia mesti yang mahal-mahal dan aku beli berkali-kali setiap bulan setiap kali habis penggunaan.

Aku yakin, mesti ada cara lain

Sehinggalah aku terjumpa sorang coach ni. Aku ternampak facebook live dia dan dia terangan cara kurus yang di ajarinya. Yang lagi aku bertambah yakin apabila aku membaca komen-komen daripada studentnya mengiyakan transformasi yang berlaku ke atas diri mereka apabila mengamalkan cara yang di ajari coach tu.

Nama coach tu, coach Shah AK. Dan dia telah mengubah hidup aku secara positif!

Aku terus hubungi Coach Shah AK, dan aku cuba dapatkan cara bagaimana coach Shah boleh bantu aku turunkan berat badan. Ye la, hidup aku hanya sekali, aku tanak sia-siakan kesihatan yang aku ada sekarang dengan menjadi seorang yang tak ambil kisah tentang masalah berat badan aku sekarang.

Di sebabkan itu, aku mendaftar sebagai seorang student Titanium beliau. MEAL PLAN yang di berikan buatkan aku rasa diet yang di ajar sangat santai. Wife aku pun bagi support, buatkan aku lebih bersemangat.

Alangkah terkejutnya, berat badan aku yang tak pernah turun akhirnya turun dengan mudah. 2kg dalam masa seminggu.

DIet yang coach ajar ni tak perlu berlapar pun. Tak ganggu tugasan seharin aku. Biasanya kalau aku lapar, aku akan cepat rasa nak marah. Aku rasa tenang dengan perubahan diet yang aku amalkan sekarang.

Sekarang aku dah faham macam mana cara aku nak turunkan berat badan. Aku tak perlu lagi teragak-agak untuk mengubah menu harian aku kepada menu kesukaan aku yang lain, sebab ilmu yang di pelajari dengan Coach Shah. Rugi aku tak tahu cara ni sejak dulu lagi, mesti aku takkan pernah cecah ke berat badan 100kg

Aku cadangkan kepada yang nak turunkan berat badan, fahamkan lah cara turunkan berat badan tu dulu. Aku tak halang kalau nak beli produk, tu duit masig-masing. Tapi aku sayangkan duit aku. Daripada aku berbelanja kepada produk kurus setiap bulan yang berharga ratus-ratus ringgit, baik aku beli baju baru yang lebih kecil. Kali ni dah 5 kali aku tukar saiz baju dah. Aku lebih menghargai fashion sekarang berbanding dulu.

Terinspirasi dengan kisah Tuan Nazmir?

Hubungi kami melalui butang di bawah untuk mendapat bimbingan selama 30 hari daripada Coach Shah AK