"𝐒𝐀𝐘𝐀 𝐓𝐈𝐁𝐀-𝐓𝐈𝐁𝐀 𝐏𝐄𝐍𝐆𝐒𝐀𝐍, 𝐁𝐈𝐋𝐀 𝐒𝐀𝐘𝐀 𝐒𝐄𝐃𝐀𝐑 𝐒𝐀𝐘𝐀 𝐃𝐀𝐇 𝐃𝐄𝐊𝐀𝐓 𝐈𝐂𝐔!

Kebiasaannya manusia ni walaupun berat badan dah naik macam mana sekali pun masih rasa diri ni sihat. Tapi hakikatnya tak tahu apa perkara buruk yang bakal berlaku.

Puan Sarina 40, setelah sekian lama merasa diri ni sihat walaupun berat badan dah cecah sehingga 103kg. Tiba-tiba satu hari beliau pengsan dan tak sedarkan diri. Pn Sarina terus dimasukkan ke ICU.

 

Hasil daripada pemeriksaan doc beliau menghidap penyakit darah tinggi dengan bacaan 180 dan kencing manis 17 bacaan yang dikatakan sangat tinggi dan berisiko tinggi!Disebabkan hal ini berlaku beliau terpaksa ambil ubat-ubatan atas saranan doc.

Takut…sedih…kecewa..stress..mengganggu emosi dan fikiran Pn Sarina. Sekiranya beliau masih tak sedar dan tidak ambil tindakan segera, Pn Sarina masih bergantung pada ubat-ubatan serta kemungkinan terpaksa ambil insulin atas faktor kencing manis yang tinggi. Sekiranya keadaan ini berterusan hayat beliau akan berakhir disebabkan penyakit yang dihadapi.

 

Puan Sarina mengambilkan tindakan untuk turunkan berat badan dengan cuba diet sendiri. Namun ternyata gagal disebabkan tiada ilmu dan kefahaman dalam menurunkan berat badan dengan betul.

 

Terdetik hati untuk Puan Sarina mencuba program yang dianjurkan oleh Coach Shah dengan niat untuk turunkan berat badan.

 

Asbab beliau disiplin dan konsisten ikut setiap perkara yang dikatakan oleh Coach Shah dengan izin Allah beliau berjaya TURUNKAN BERAT BADAN SEBANYAK 10KG DALAM MASA 30 HARI. Secara tak langsung bacaan darah tinggi kembali normal dari 180 ke 128 dan kencing manis beliau dari 17 ke 6.3!

 

Kegembiraan yang tak diucap dengan kata-kata. Air mata kesyukuran adalah jawapan yang boleh ditunjukkan.

Saya percaya ada yang diluar sana kenal ataupun tahu pada mereka yang mengalami masalah yang sama seperti Puan Sarina.


Nak turunkan berat badan tapi tahu bagaimana nak mulakan..

Nak saya bantu anda jadi seperti Puan Sarina?


Yang betul-betul komited nak kurus, klik butang messenger dibawah sekarang!