Rasa tiada harapan sembuh walaupun dah ambil insulin 4x sehari

Luluh, perasan saya. Seorang demi seorang kenalan saya mula kembali bertemu Ilahi akibat penyakit yang sama aku alami.

Dah macam-macam cara saya cuba gunakan untuk turunkan berat badan tapi gagal. Bacaan gula semakin meningkat. Saya risau. Saya tanak tinggalkan anak-anak saya jadi yatim piatu. Mereka baru je kehilangan bapa. Siapa lak nak jaga diorang ni nanti?

Satu hari, saya terjumpa satu live di dalam Facebook daripada seorang Coach. Ramai coach, doktor dan pakar kesihatan yang saya follow di facebook, kebanyakan daripada mereka meletakkan produk di depan untuk meyelesaikan masalah berat badan dan kencing mais saya. Saya tanak. 

Bukan apa, saya dah cuba cara macam tu tapi tak berhasil. Duit saya dah banyak habis kat cara macam tu.Takkan saya nak ulang lagi cara yang sama.

Saya tekad untuk hubungi Coach Shah. Saya yakin sebab terlalu ramai yang berjaya kurus dengannya dan berjaya meningkatkan tahap kesihatan dengan cara dia kongsikan. Saya tekad nak belajar. 

Jadi saya mulakan dulu dengan MEAL PLAN. Serius, saya tak pernah rasakan betapa mudahnya MEAL PLAN ni untuk saya ikut dan yang paling best, kesan yang saya dapat alami seawal 4 hari je!

Dalam masa 4 hari setelah ikut MEAL PLAN yang senang ni, berat badan saya turun sebanyak 2kg.

Saya ikut betul-betul MEAL PLAN ni dan saya dapati badan saya makin ringan dan tahap kesihatan saya semakin baik

Dulu nya bacaan gula saya dalam 9 – 10 macam tu. Lepas ikut MEAL PLAN bacaan gula saya jadi hampir normal.

Saya berjaya turun hampir 7 kg sepanjang program Titanium selama 30 hari dengan Coach Shah. Sumpah saya tak pernah lihat secepat ini saya dapat turunkan berat badan. Kalau sebelum ni 5 kg nak turun selama setahun pun payah!

 

Betul orang kata. Kurus tu bonus, kesihatan tu paling penting. 

Kalau dulunya saya terpaksa cucuk insulin pada badan saya sebanyak 4 kali sehari, sekarang ni saya hanya cucuk bila perlu je. Tu pun sebab saya terlebih makan daripada yang sepatutnya. 

Saya rasa saaaaangat teruja! Sebab dulunya walaupun saya cucuk insulin 4x sehari pun bacaan gula tak nampak gaya nak turun. Tapi tidak lagi sekarang. 

Saya berpegang dengan kata-kata coach, ubat sebenar kita adalah daripada makanan yang betul

Saya pernah gagal dulu nak faham perkara ni. Tapi tidak lagi sekarang. Sebab saya ada ilmu.

Sekarang saya jadi pengguna tegar makanan organic keluaran Coach Shah, Bartech Superfood. Superfood buatkan saya dapat kawal selera makan saya terutamanya bila saya kerap cucuk insulin. 

Syukur, Allah temukan saya dengan Coach Shah dan Bartech Fitness. Saya yakin saya boleh sihat sekarang. Alhamdulillah

Terinspirasi dengan kisah Puan Ikien?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi