Lizawati, adalah seorang jururawat di salah sebuah pusat perubatan di Pantai Timur. Berat badan yang dikategorikan obese membuatkan beliau dapat penyakit kencing manis dan gastrik.

Satu hari, Lizawati mengenakan sepasang baju kurung yang baru di belinya 2 minggu lepas untuk majlis kenduri. Lizawati agak terkejut apabila pakaian tersebut dah mula sendat terutamanya di bahagian lengan dan perut. Suaminya yang melihat kejadian itu secara tak sengaja ketawa tapi cuba sedaya upaya untuk menahannya.

Lizawati perasan, dan membuatkan beliau rasa kecil hati. Beliau berazam ingin menurunkan berat badan walau dengan apa cara sekalipun.

Di sebabkan itu, beliau join program-program yang berkenaan dengan fitness yang di anjurkan oleh pusat perubatan tempat beliau bertugas.

Selain daripada itu, beliau juga menghadiri seminar-seminar tentang pemakanan yang baik khusus untuk turunkan berat badan dan menjadikan bacaan kencing manisnya lebih baik.

Tapi malang, walaupun dah berbulan-bulan usaha di lakukan beliau masih belum lagi dapat sebarang hasil. Malah beliau jadi semakin confuse dan masih tak tahu nak buat apa dengan keadaan berat badannya.

Sehingga pada satu hari beliau terserempak dengan Facebook Lie Coach Shah. Beliau berkenan dengan cara yang di ajar, iaitu kurus tanpa produk. ”Mungkin dia boleh bantu aku” katanya dalam hati.

Maka bermulalah program Titanium Lizawati. Beliau di berikan MEAL PLAN yang mengikut kepada makanan kegemaran beliau. Di susun dengan senang di fahami dan di terangkan dengan ringkas dan boleh di amalkan setiap hari. Pada tiga hari pertama, Lizawati terkejut.

“…eh tak kan cepat sangat” katanya

Rasa keyakinan semakin mendalam, beliau teruskan lagi hingga ke hari ke 7. Alangkah terkejutnya beliau apabila melihat penimbang berat badan mula menunjukkan hasil luar biasa MEAL PLAN yang di amalkan.

Suaminya yang sedang membancuh air kopinya bergegas setelah mendengar jeritan isterinya sejurus selepas azan Subuh.

“Bang, saya dah turun 3 kilo lepas ikut MEAL PLAN”

Jelas kelihatan wajah keliru suaminya. Namun lama kelamaan wajah keliru itu bertukar kepada raut yang ceria kerana melihat isterinya kini jadi lebih sihat.

Bacaan kencing manis Lizawati jadi semakin baik, berat badannya semakin turun. Sepanjang mengamalkan MEAL PLAN , tak pernah lagi beliau mengalami masalah gastrik.

SSetelah sebulan lebih mengikuti MEAL PLAN yang telah di berikan, beliau di sahkan positif. Dua jalur pada pregnancy test membuatkan beliau merasakan pengalaman ini adalah yang terindah yang pernah di lalui sepanjang hayat beliau.

“Bila beat badan turun, hormon saya mula stabil, sebab saya poistif pregnant pulop” katanya sambil mengeluarkan emoji gelak keluar air mata


Terinspirasi dengan kisah Puan Lizawati?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi