KERAP DI TEMPEL SUAMI LEPAS JADI SEMAKIN SLIM

“Yah, cuba kau laki si Liza tu”, sambil bagi isyarat bibir nak tunjuk ke arah pasangan suami isteri tu

“Ha apa masalah diorang, Senah?” tanya Yah, confuse. “Aku tengok elok je diorang tak susahkan orang pun” sambungnya lagi

“Tak la Senah. Dah tua tu buat la cara dah tua. Ni jalan-jalan pergi market pun nak pegang tangan lagi” jelas Yah sambil eye roll, jelas menunjukkan rasa tak senang dengan mereka berdua

“Iskk kau ni Senah, diorang tu laki bini. Nak pegang apa pun suka hati diorang lah. Yang kau panas semacam ni dah kenapa?”

“Isskk kau ni tak paham ke? Umur dah nak masuk separuh abad tak payah la nak romantik-romantik sangat depan orang ramai. Buat malu kat orang je”  

“Hati kau tu cuba suci sikit. Dah Liza tu jadi semakin slim dah sekarang. Kalau aku jadi makin slim pun laki aku berkepit je dengan aku macam laki si Liza tu” jawab Yah. “Kau tu pun gemuk jugak, kalau nak macam tu kau pergi la kurus dulu”.

“Aah kan, dia dah makin slim sekarang. Apa dia buat?” tanya Senah lepas dah perasan kepada perubahan Liza.

Jawab Yah, “sebab dia ikut Coach Shah. Dia ikut apa nama tu, MEAL PLAN? Aku pun nak cuba la ikut..maanaa la tau kot boleh romantik-romantik macam si Liza tu”

“Haah jom contact Coach Shah jom. Jangan nanti aku terberanak lagi sudah sebab laku aku berkepit je dengan aku siang malam” seloroh Senah

“Iskk dah monopos tu buat la cara monopos”


Terinspirasi dengan kisah Puan Hasliza?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi