“Takkan ini je coach ajar??!” Gedegang bunyi telefon bimbit di hentakkan ke meja. Jelas kekecewaan yang di alami oleh Shima, seorang wanita yang sangat komited nak turunkan beat badan.

Saya tiba-tiba terbayangkan muka coach yang di maki oleh Shima. Pastinya terkebil-kebil, confuse.

Tapi itulah yang berlaku kepada ramai orang yang cuba nak turunkan berat badan. Kadang-kadang mereka membayar lebih kepada servis yang tak seberapa. Paling sedih, mereka yang komited nak turunkan berat badan terpaksa membeli produk-produk kurus semata-mata nak dapatkan petunjuk daripada Coach yang berpengalaman.

“Saya hanya nak tahu cara kurus je Coach” kata Shima kepada saya ketika saya menefon beliau untuk mengetahui progress beliau dengan nada sayu.

“Yang saya suka cara coach Shah ni, coach tak kedekut ilmu” sambung Shima. “Saya pun tak faham kenapa coach ajar semua, nanti pandai la student coach”

Saya tersenyum, dalam hati saya mengucapkan alhamdulillah. “Memang itu yang saya nak puan. Saya kalau boleh nak mereka yang ikut program kita ni faham dan pandai cara kurus tanpa produk”

Puan Shima tersenyum. Di sebalik kesyukurannya terdetik rasa sebak sebab akhirnya terjumpa dengan seseorang yang benar-benar ingin membantu studentnya kurus tanpa produk.

Selain daripada Puan Shima berjaya turunkan 6kg, beliau juga perasan saiz badan semakin susut dan slim serta bacaan tekanan darah beliau daripada asalnya agak rendah, kini jadi semakin normal.

“tak rugi saya kenal Coach Shah. Tak pernah jemu dan tak kedekut ilmu” sambil mengaitkan dengan pengalaman beliau sebelum ini ketika nak turunkan berat badan.

Terinspirasi dengan kisah Puan Hashimah?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi