"𝐃𝐎𝐊𝐓𝐎𝐑 𝐊𝐀𝐓𝐀 𝐒𝐀𝐘𝐀 𝐊𝐄𝐍𝐀 𝐌𝐀𝐊𝐀𝐍 𝐔𝐁𝐀𝐓 𝐃𝐀𝐑𝐀𝐇 𝐓𝐈𝐍𝐆𝐆𝐈 𝐒𝐀𝐌𝐏𝐀𝐈 𝐌𝐀𝐓𝐈! "

Paling menakutkan dan sedih bila berat badan naik mula la penyakit datang menyerang! Bila ada penyakit ni memang tak boleh bercerai dengan ubat! Itula yang biasa kita tahu!

 

 

Inilah yang terjadi pada Puan Zainab 49, hampir putus asa, takut, sedih apabila doktor bagitahu yang beliau dikehendaki ambil ubat sehingga habis hayat dikeranakan tekanan darah yang agak tinggi! Malu dengan anak bila anak dah mula perli ‘ BADAN MAK MACAM DUGONG!’😩

 

 

Dah berhabis duit beliau sertai pelbagai program kurus demi untuk menurunkan berat badan! Program yang agak stress! Makanan mereka tentukan! Kos pemakanan yang mereka tetapkan agak tinggi. Namun masih tiada perubahan. Kecewa…itulah yang Puan Zainab lalui..tapi kalau dibiarkan kemungkinan akan mengalami strok! Badan kebas-kebas dan bebisa!

Kadang-kadang kecewa bila dah cuba join macam-macam program kurus tapi hampa sebab berat badan masih tak turun-turun. Kalau dibiarkan risau nanti macam-macam penyakit lain yang akan datang sebab usia semakin bertambah. Doktor ada berpesan pada beliau untuk turunkan berat badan sebab bila berat badan turun secara tak langsung penyakit akan pulih.

 

 

Suatu hari, Allah menjodohkan Pn. Misliah dengan program kurus yang dianjurkan oleh Coach Shah, dengan meal plan yang amat mudah diikuti serta asbab beliau disiplin dan istiqamah ikut setiap perkara yang dikatakan oleh Coach Shah, syukur dengan izin Allah Pn. Misliah berjaya turunkan berat badan dari 63kg ke 54kg. Paling gembira bila dapat pakai baju dari size L ke S. Serta sakit radang sendi beliau serta merta pulih.

 

DUKA BERTUKAR SUKA.
SEDIH BERTUKAR GEMBIRA.
Ini yang dapat digambarkan perasaan Pn. Misliah sekarang. Alhamdulillah…

 

Siapa kata walaupun dah berusia tak boleh turun berat badan?
Tiada yang mustahil sekiranya anda betul-betul komited nak turunkan berat badan.

Terinspirasi dengan Puan Zainab? Hubungi kami melalui butang di bawah sekarng