CIkgu Haslina Harun sedar pakaiannya semakin lama semakin sempit. Ada antara baju yang baru di belinya bulan lepas dah sendat dah. Walaupun kecewa pada perubahan ini,  Cikgu Haslina tak tahu nak buat apa dan nak mula kat mana untuk turunkan berat badan.

Setiap hari Cikgu Haslina selalu melihat iklan-iklan di Facebook dan di Google tentang produk kurus. Pernah tergerak hati nak beli dan memulakan aktiviti survey produk kurus mana yang terbaik untuk di gunakan..

Brrpp brppp…. Tiba- tiba telefon CIkgu Haslina berbunyi. 

 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ ”

Cikgu Haslina tersentak apabila tiba-tiba mendapat berita kematian salah seorang daripada kawan sekolahnya akibat serangan jantung.

Cikgu Haslina mendapati kawannya itu antara pengguna tegar produk kurus dan minuman pre workout, dan doktor juga mengatakan pengambilan produk-produk sebegitu boleh buatkan seseorang tu dapat serangan jantung walaupun mampu menjadikan penggunanya dapat turunkan berat badan.

Sejak daripada itu, Cikgu Haslina mula mencari jalan untuk dapat turunkan berat badan TANPA PRODUK. CIkgu Haslina yakin mesti ada seseorang yang boleh tunjuk ajar kepadanya cara tersebut.

Di sebabkan itu, beliau gigih search di Facebook dan Google sekiranya ada seseorang yang boleh ajar kepadanya. Setiap kali Cikgu Haslina jumpa seseorang di Facebook yang sedang buat live dan bercakap tentang cara kurus tapi akhirnya menjual produk, terus CIkgu Haslina tinggalkan Facebook Live coach tersebut.

Sehingga satu hari tu, Cikgu Haslina terjumpa dengan Coach Shah AK yang bercakap tentang topik cara kurus tanpa produk. Coach Shah AK juga bercakap tentang pemilihan makanan yang betul mengikut kepada keperluan tenaga daripada aktiviti seharian.

Semakin lama CIkgu Haslina berada dalam Facebook Live tersebut semakin banyak input yang di fahaminya. Akhirnya Cikgu Haslina mengambil MEAL PLAN hasil kerja tangan Coach Shah dengan MAKANAN KEGEMARANNYA.

Hasilnya…

Berat badan berjaya turun sebanyak 13 kg dan saiz baju bertukar daripada 3XL ke XL dalam masa yang saaaaangat singkat.

“Ini semua salah Coach” seloroh Cikgu Haslina sambil tersenyum ketika berada di dalam Platform Zoom bersama Coach Shah

Terinspirasi dengan kisah Cikgu Haslina?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi