Aku perati je minah tudung purple ni. Hari-hari pergi kerja bawak tupperware. 

Kalau keluar makan tengah hari dengan officemate dia, dia punya melantak tak tahu nak cakap macam mana. Mengalahkan orang bela saka. Tapi masih lagi slim.

Macam mana dia buat? Isk…aku kena tahu ni. Aku makan sebutir je nasik sehari, dengan sehelai daun salad. Segedabak jugak badan aku.

Aku slow-slow mula nak berkawan dengan dia. Marah-marah jugak, tapi rasa ingin tahu aku lebih kuat daripada rasa nak cekik dia.

Aku mula bertegur dengan dia, tanya jam pukul berapa. Masa tanya tu boleh pulak terlupa nak tanggalkan jam kat tangan. Malu malu.

Tapi tak henti-henti percubaan aku nak tahu rahsia terbesar dia.

Aku nak tanya secara straightforward segan, aku usha je la apa yang dia makan. Apa yang dia tengok. Apa yang di belajar. Siapa guru dia. Macam mana senaman dia.

Alangkah terkejutnya aku, bila dia terangkan kat aku dia boleh makan apa saja yang dia nak asalkan faham konsep TENAGA.

Mula-mula tergelak jugak la, ye la…TENAGA. 

Tenaga batin ke ape

Rupanya bukan….setiap makanan tu ada bacaan tenaga dia, dan tenaga daripada makanan tu yang akan jadikan kita gemuk ke kurus ke, tak kisah kita makan banyak ke sikit….

Oooooo….baru tahu.

Akhirnya Puan Farihah rekemen aku ikut MEAL PLAN daripada Coach Shah, alhamdulillah. Kini aku pun merasakan kenikmatan seperti yang Puan Farihah rasai. 

Syukur. Kini aku boleh makan apa saja dengan MEAL PLAN, dam masih lagi boleh turunkan berat badan tanpa produk

Terinspirasi dengan kisah Puan Farihah?


Hubungi kami melalui butang di bawah untuk dapatkan konsultasi