BACAAN KENCING MANIS SEMAKIN BAIK WALAUPUN KURANG AMBIL UBAT DENGAN CARA IKUT MEAL PLAN

Puan Nor Affidah, 54 merupakan seorang pesakit kencing manis yang berasal daripada Jerantut Pahang

 

Beliau memulakan program Titanium pada 15 Julai 2020 dengan mengikuti MEAL PLAN yang bertujuan untuk membantu Puan Affidah turunkan bacaan kencing manis di samping dapat turunkan berat badan.

 

Isu Puan Affidah adalah, beliau mempunyai bacaan kencing manis yang agak tinggi, iaitu 14.8 pada asalnya. Selain daripada itu, beliau juga mengambil suntikan insulin dan memakan ubat setiap hari. Ini menyebabkan berat badan beliau susah nak turun.

Setelah mengadakan 1 on 1 coaching yang pertama, saya menunjukkan strategi bagaimana Puan Affidah boleh kurangkan bacaan kencing manis beliau walaupun kurang ambil ubat. Sebab bagi saya, tak guna kalau berusaha untuk turunkan berat badan kalau punca berat badan senang naik adalah daripada kesan sampingan pengambilan ubat kencing manis tersebut.

 

Jadi beberapa langkah telah di berikan, dan yang bestnya, Puan Affidah ikut sebijik-sebijik

 

Setelah dapat MEAL PLAN ada 15 Julai 2020 dan dapat 1 on 1 coaching bersama dengan saya, hasilnya adalah seperti di bawah : 

 

✅ Bacaan kencing manis daripada 14.8 (pada 15 Julai 2020) turun kepada 7.0 (bacaan sebelum makan) dan 9.0 (bacaan selepas makan) pada 22 Ogos 2020 walaupun dah tak makan ubat!

✅Pengurangan inci berlaku setelah seluar beliau semakin longgar

✅ Pergerakan semakin cergas terutamanya ketika melakukan amal ibadat

✅ Walaupun berat badan hanya turun 5kg sahaja, tapi beliau kini dah faham sebab ubat kencing manis yang di ambil setiap hari tu la yang menyebabkan berat badan susah nak turun

✅ Semakin berkeyakinan terhadap diri sendiri dan yakin kencing manis beliau akan berjaya di sembuhkan sekiranya ikut MEAL PLAN betul-betul

 

 

Terinspirasi dengan kisah Puan Affidah?


Hubungi kami melalui butang messenger di bawah untuk dapatkan konsultasi.