BACAAN KENCING MANIS JADI LEBIH BAIK LEPAS JADI STUDENT BARTECH FITNESS

sebenarnya Tuan Nik tak risau dengan berat badannya. Baginya, ketinggian dan berat badan sekarang dah di kira sebagai BMI yang normal.

Namun, beliau sangat risau dengan bacaan gula dalam darahnya.

Walaupun takde simptom yang kritikal seperti mana pesakit-pesakit lain, bacaan tu saja dah cukup dah untuk doktor beliau sendiri geleng kepala sambil memegang bahu Tuan Nik,

“Tuan, tuan kena cucuk insulin hari-hari”

Mana tak nya, bacaan gula tinggi, 18!

Sedar dengan tahap kesihatan yang semakin merudum, Tuan Nik yakin beliau kena jaga corak pemakanan untuk elakkan daripada mengambil insulin.

Akhirnya, setelah mencari-cari kaedah penjagaa pemakanan, beliau terjumpa FB live saya dan terus mendaftar sebagai student kami.

Keyakinan beliau terbina selepas melihat ramai student Bartech yang dulunya tinggi bacaan kencing manisnya, kini dah makin baik.

Keyakinan Tuan Nik lagi terserlah apabila beliau melihat sendiri bacaan gula turun daripada 18 ke 8 dalam tempoh yang singkat TANPA meningkatkan dos ubat.

Beliau yakin, dengan bacaan yang semakin baik, doktor pastinya akan menarik balik preskripsi insulin, malah akan mengurangkan dos ubat-ubatan.

Dengan penglihatan jadi semakin cerah, rambut semakin bersinar, dan wajah nampak lebih muda sehingga di tegur oleh kawan-kawan; baginya decision menjadi student Bartech Fitness adalah satu keputusan yang terbaik dalam hidupnya.

Terinspirasi dengan kisah Tuan Nik?

Hubungi kami melalui butang di bawah untuk mendapat bimbingan selama 30 hari daripada Coach Shah AK