Cara wanita ini tingkatkan keyakinan 300% dalam masa 2 bulan

Period tak teratur tak boleh buat main. Bila benda ni berlaku, bukan setakat berat badan je semakin meningkat. Malah bentuk badan jadi kelaut, selera makan meningkat, kerap mengidam makanan manis sampai silap-silap haribulan boleh dapat diabetes.

Puan Samsuriawati, dah lama pendam rasa risau tu. Cuma tak tahu nak mula kat mana. Beliau hanya cuba produk-produk tradisional untuk selesaikan masalah period yang tak datang lebih daripada setahun lamanya. Malangnya, hasil tak berkekalan.

Sharing setelah 3 minggu jadi student Bartech Fitness

Nak di pendekkan cerita, setelah menjadi student Bartech Fitness, dan mengizinkan saya untuk guide beliau selama 30 hari, sinar harapan kini jelas kelihatan.

Berdasarkan apa yang observe sepanjang 30 hari, saya senaraikan beberapa benda yang betul Puan Samsuriawati dah buat sehingga berat badannya berjaya turun sebanyak 16kg, saiz bajunya terpaksa bertukar daripada 3XL ke saiz M, dan masalah period yang tak datang selama lebih daripada setahun akhirnya datang semula.

Jom dengar dulu sharing daripada beliau melalui video sedutan Megalive Mac 2021. 

Sharing setelah 2 bulan jadi student Bartech Fitness

Tips no 1 : Lebihkan makana berfiber tinggi.
Saya perasan ramai orang mengelak daripada makanan ini. Contohnya macam buah-buahan, sayur-sayuran, brown rice, wholegrains dan sebagainya. Sebab tu badan kita tak dapat nak produce keadaan untuk menstabilkan kitaran hormon. Bagi saya memang super penting untuk mereka yang ada masalah ni.

Di sebabkan kepentingan itu, saya akihrnya buatkan satu resepi sendiri makanan berfiber yang saya buat kat rumah je dengan menggunakan bahana organik,  Bartech Superfood

Tips no 2 : Makan makanan mengikut keperluan kalori
Sebagai student saya, saya tolong kirakan keperluan kalori Puan Samsuriawati. Kemudian saya susunkan makanan mengikut keperluan kalori beliau melalui MEAL PLAN. Bila perkara ini berlaku, simpanan lemak di dalam badan di bakar untuk di jadikan tenaga, dan akhirnya metabolisma badan semakin meningkat.

Tips no 3 : Kawal stress.
Semua orang tahu stress menjadi punca kepada banyak keadaan kesihatan. Termasuk hormon tak stabil yang menyebabkan period tak datang. Doktor pun akan tanya adakah seseorang wanita stress kalau period tak datang. 

Nak kawal stress bukan mudah, kalau tak tahu caranya. Tapi melalui Formula 613 yang aplikasikan pada Puan Samsuriawati, perkara yang susah pun nampak macam senang.

Tips no 4 : Senaman
Senaman ni bergantung kepada kemampuan individu. Kalau buat lebih daripada kemampuan, stress meningkat. Kalau buat kurang daripada kemampuan, mungkin tak nampak kesan. Jadi saya dan Puan Samsuraiwati definekan dulu kemampuan bagi beliau tu level mana. 

Kemudian baru lah susun betul-betul. Sebab, saya bukan nak jadikan Puan Samsuraiwati seorang atlit. Saya nak bantu beliau turunkan berat badan dan stabilkan semula hormonnya. Bak kata orang cina, man man.

Dan akhir sekali

Tips no 5 : Vitamin dan supplement.
Vitamin dan supplement untuk menaik taraf sistem dalam badan daripada kemerosotan akibat peningkatan umur. Vitamin seperti B-complex, Iron, Zinc dan Magnesium baik untuk mereka struggle dengan masalah melibatkan hormon. 

Vitamin-vitamin di atas baik untuk metabolisma dan untuk kualiti darah,  yang akhirnya di gunakan untuk perbaiki endocrin sistem dalam badan

Nak dapatkan tips kurus harian secara PERCUMA? Jom join telegram channel komuniti kami dengan tekan butang di bawah